10 sfaturi de grădinărit pentru începători

0

Gădinăritul nu este o știință exactă. Chiar și grădinari cu experiență fac greșeli, astfel încât grădinarii începători nu ar trebui să fie câtuși de puțin intimidați. Urmați acest sfat pentru a însuși elementele de bază.

  1. Alege plantele potrivite pentru sol

Înainte de a cumpăra orice plantă, verificați tipul solului: este ușor și cu nisip, sau greu și lut? Multe plante prospera mai bine într-un singur tip. Dacă nu sunteți sigur, aruncați o privire la ce plante cresc în grădina vecinului.

1

  1. Dă plantelor suficient spațiu

Nu fi tentat de a cumpăra prea multe plante, mai multe decât spațiul de care dispui. Dacă puneți plantele tinere prea apropiat, nu toate vor supraviețui sau, în cazul în care o fac, ele vor avea nevoie de udare mai frecventă și de aplicarea unor îngrășăminte. Plantele aglomerate sunt mai sensibile la boli. Etichetele plantelor vă spun cât de mult spațiu au nevoie fiecare.

2

  1. Fii blând cu noile plante

Dacă scoți noile plante din ghivecele lor prin tragerea tulpinilor, este probabilă ruperea sau zdrobirea acestora. În schimb, strângeți ușor laturile ghiveciului și rotiți-l cu susul în jos, folosind cealaltă mână pentru a prinde planta ce va aluneca afară sau așezați oala pe o suprafață dură și apăsați laturile pe măsură ce îl rotiți. Din nou, planta ar trebui să alunece.

3

  1. Planul de amenajare al grădinii

Înainte de a face săpături, gândește-te la imaginea de ansamblu a grădinii. Se pun toți bulbi și toate plantele tinere pe suprafața solului, și le veți aranja până veți fi mulțumiți de cum va arăta grădina. Apoi le plantați.

4

  1. Se înmoaie rădăcinile

Ultimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să înmuiați rădăcinile înainte de al pune în sol. Asigurați-vă că gaura este mai mare decât rădăcina, înainte de a încerca să-l puneți în pământ. Rădăcinile unei plante trebuie să fie în măsură să se răspândească pentru a obține cea mai bună șansă de transvazare și de a absorbi nutrienții din sol.

5

  1. Etichetă, etichetă, etichetă

Pentru grădinarii începători, poate fi ușor să uiți ce ai plantat și unde. Ia-un minut în plus pentru a scrie o etichetă de plante (cele mai multe plante cumpărate de la magazin, vin cu unul) și înfige-l în pământ, lângă semințe, bulbi sau plantele pe care le-ați plantat.

6

  1. Udați cu grijă

plantele sunt destinate să trăiască în afara și să atragă umiditate naturală din pământ, fără a fi nevoie de irigării artificiale de zi cu zi (dacă nu ne confruntăm cu o secetă). Ca un ghid dur, este necesară împungerea cu ajutorul degetelor, la aproximativ 2 cm în solul din jurul plantei pentru a verifica starea solului; în cazul în care este foarte uscat, se adaugă puțină apă.

7

  1. Fi brutal cu buruienile

Este important să se învețe de timpuriu că buruienile sunt cel mai mare dușman al unui grădinar. Buruienile apar în mod regulat și asigurați-vă că eliminați toate rădăcinile lor.

8

  1. Dă arbuștilor spațiu pentru a putea crește

Rezistați tentației de a planta arbuști în apropierea unui gard sau de perete. Ei cresc spre exterior (în toate direcțiile), precum și în sus.

9

  1. Distrează-te

Permiteți-vă să experimentați și să încercați lucruri noi. Dacă realizați că ați plantat ceva în locul nepotrivit – fie pentru că este înălțimea greșită, sau pentru că nu crește bine – îl puteți muta. Cele mai multe plante și arbuști, chiar și copaci tineri, pot fi dezrădăcinate și replantate.

10

www.paradiss.md – LIDER in plante decorative și servicii profesionale !

LIVRARE GRATUITĂ În or. Chișinău și suburbii

Vă așteptăm in ospetie!
➡or.Chișinău ↴
💐Str.Ion Nistor 44/2
068 175 442

Share on FacebookShare on Google+Share on VK