Calendarul lucrarilor din gradina pentru luna august. Uite ce trebuie sa faci acum!

In aceasta perioada, cautam toti orice prilej de a iesi in aer liber, indiferent daca este vorba despre balcon, terasa sau gradina. In afara de relaxare, acum se munceste mult in gradina ornamentala si cea de legume, precum si in livada sau vie. Nu numai ca acum se recolteaza legumele si fructele, dar se desfasoara si lucrari de intretinere, de amenajare si se schiteaza planul pentru gradina de primavara. 

Sustine-ne cu-n LIKE PE FACEBOOK  p-u a fi la curent cu cele mai utile Sfaturi si Idei de amenajare a Gradinii Tale!

4 IDEI

 

Balcoane si terase

 Plantele in ghivece se fertilizeaza pentru ultima oara la sfarsitul lunii, folosind ingrasaminte specializate, astfel incat sa se dezvolte si sa fie capabile sa treaca cu bine iarna. Acestea trebuie in continuare udate, dimineata sau seara, cand este mai racoare, avand grija ca apa sa nu ude frunzele plantelor. Indepartati frunzele uscate si verificati cu atentie orice semn care ar putea indica deficitul de umiditate. Si in cazul plantelor de ghiveci trebuie sa fiti atenti la combaterea daunatorilor. 

In perioadele lungi insorite din august cactusii trebuie pusi pe balcon. La fiecare sapte zile, acestia trebuie udati cu apa statuta.

Gradini ornamentale

Plantele permanent verzi si coniferele pot fi din nou plantate, astfel incat sa li se formeze radacinile pana in iarna. La inceputul lunii se planteaza plantele cu bulb care infloresc toamna (de ex. sofranul), astfel incat sa infloreasca la timpul potrivit. 

 In aceasta luna, la arbusti trebuie indepartate in mod regulat cozile ofilite. In aceasta perioada de liniste care survine dupa inflorire, se poate imparti sau planta irisul.

Florile bienale trebuie transplantate, astfel incat pana la plantarea de la sfarsitul lui septembrie sa-si formeze un ghem puternic de radacina.

In aceasta luna, gardurile vii verzi in timpul verii, precum si cele permanent verzi trebuie tunse a doua oara, cu ajutorul unui trimmer, foarfeca electrica sau motocositoare, echipamente usoare, potrivite pentru lucrarile delicate si taierile care necesita atentie si migala.

Tot acum se intensifica lucrarile de intretinere a gazonului, care are nevoie de ingrijire sporita in perioadele secetoase, cand trebuie asigurata irigarea atenta. Gazonul, ca sa nu arate ca o pasune, trebuie tuns in mai multe faze pana la inaltimea dorita, astfel incat iarba sa nu se destrame si sa devina galbena. O masina de tuns iarba, potrivita pentru specificul gradinii dvs, nu numai ca va poate ajuta sa economisit timp si efort, dar asigura si un tuns uniform. Tunderea trebuie sa se faca dupa-amiaza sau seara. In caz de seceta gazonul nu trebuie cosit deoarece se poate arde. Pentru a avea un gazon frumos, des si fara buruieni este nevoie sa asigurati din cand in cand aerarea lui, procedeu care se face cu echipamente speciale, aeratoare sau scarificatoare de gazon.

 

Livezi

 Sortimentele timpurii de mere si pere trebuie culese inainte de a se coace deplin si trebuie depozitate cateva zile pentru ca astfel li se dezvolta aroma. Caisele si piersicile trebuie lasate sa se coaca in pom. Crengile deosebit de incarcate trebuie sprijinite. La nevoie pomilor fructiferi trebuie tunsi. Arbustii cu boabe trebuie neaparat tunsi iar tunderea trebuie facuta imediat dupa recoltare.

Capsunile, in special sortimentele tarzii, pot fi inca plantate la inceputul lunii. Atentie! Capsunile nu trebuie plantate prea adanc, altfel putrezesc usor! Pe langa aceasta, pentru a favoriza inflorirea, la capsunile de doi ani trebuie indepartate acum toate altoiurile.

Plantatiile de vita de vie

 In aceasta perioada, in vii si podgorii se aplica ultimele tratamente si se efectueasa pentru ultima oara prasila si legatul. De asemenea, acum se recolteaza strugurii de masa la soiurile cu coacere mijlocie si se pregateste inventarul pentru culegerea strugurilor si pentru prelucrare.

 

 Nu uitati sa planificati activitatile de toamna si va faceti lista de bulbi, butasi de trandafiri si pomi fructiferi, pe care ii veti planta in perioada urmatoare . Este momentul sa va documentati, sa aflati cat mai multe despre plantele pe care va doriti sa le aduceti in gradina si sa va planificati straturile. Asigurati-va ca varietatile de care aveti nevoie sunt disponibile in stocurile furnizorilor dvs preferati, si, daca aveti posibilitatea, rezervati-va din timp produsele dorite, ca sa va asigurati ca nu le veti privi cu jind doar in gradina vecinului care si-a facut din timp planurile.

Sustine-ne cu-n LIKE PE FACEBOOK  p-u a fi la curent cu cele mai utile Sfaturi si Idei de amenajare a Gradinii Tale!

Share on FacebookShare on Google+Share on VK